Andagt: Forligelsens tjeneste

Men alt dette er fra Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus og gav os forligelsens tjeneste; thi det var Gud, som i Kristus forligte verden med os selv, idet han ikke tilregnede dem deres overtrædelser og lod ordet om forligelsen lyde iblandt os. Vi er altså sendebud på Kristi vegne, som om Gud formaner ved os: Lad jer forlige med Gud!” 2 Kor. 5, 18-20


Har du nogensinde tænkt på at Gud har givet dig en tjeneste? Nogle Kristne, bruger meget tid på at finde ud af hvad deres tjeneste er og glemmer ofte hvad der ligger lige for. Andre har opgivet og mener ikke at Gud kan bruge dem til noget. Hvad siger Guds Ord?

...dette er fra Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus og gav os forligelsens tjeneste” Du har altså fået en tjeneste, forligelsens tjeneste. Du skal ikke længere lede efter noget, men i stedet træde ud i det Gud allerede har sat dig til. ”Ja, men det kan jeg jo ikke. Jeg kan ikke finde ud af at vidne.”

Igen, hvad siger Guds Ord? ”Den, som tror på Guds Søn, har vidnesbyrdet i sig selv;.. ...dette er vidnesbyrdet, at Gud har givet os evigt liv; og det liv er i hans Søn.” 1 Joh. 5,10+11

Se ikke længere på dig selv og hvad du er i stand til. Gå i stedet ud i tro på Guds Ord og bring ordet om forligelsen til dine medmennesker. Sig: Lad jer forlige med Gud!

Men når Helligånden kommer over jer, skal i få kraft; og I skal være mine vidner...” Ap.G. 1,8

2 kommentarer:

  1. Ja, det er rigtigt - alle kan vidne. Om ikke andet, så kan enhver lægge en traktat på et befærdet sted. Men bare dét at have en længsel efter at blive brugt af Gud, giver Ham en mulighed for at tilrettelægge en overkommelig situation. Faktisk er Guds gerninger allerede lagt tilrette fra før verdens grundvold, men kun dén, der længes, får lov at se og vandre i dem...er det ikke sandt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, Peter det har du ret i. Som du selv er inde på sker det ikke bare pr. automatik. Vi må vandre tæt på Jesus og lade os lede af Helligånden. Bibelen taler ikke om skæbnetro men om i Guds forudtilrettelagte gerninger for hver den som har overgivet sit liv til Ham.

      Slet