Artikel: Åndens Gaver Del II – Åbenbaringsgaverne.

Introduktion til nådegave tema Del I, II og III:
Paulus skriver til korinterne at de skal hige efter kærligheden og stræbe efter de åndelige nådegaver (1 Kor. 14,1). Denne opfordring tror jeg ikke gælder mindre i dag.

Vi har, i Guds menighed, også i dag brug for at nådegaverne er i funktion i blandt os, at Ånden for lov til at virke frit og møde de behov der er både i menigheden og overfor dem som endnu ikke kender Jesus. Der hvor nådegaverne er i funktion er det den levende Gud der aflægger sit vidnesbyrd – det er en manifestation af Guds rige.

Så lad os være åbne overfor Guds Ånd og følge Paulus´s opfordring til at stræbe efter de åndelige gaver.
Denne artikel er en ud af tre artikler hvor jeg ULTRA KORT gennemgår de ni nådegaver Paulus nævner i 1 Kor. 12. 

Alle tre artikler skal betragtes som et oplæg til selvstudie. Derfor er det er min opfordring at du samtidig læser 1 Kor. 12,13 og 14. 

Jeg har delt nådegaverne op i tre kategorier:

Inspirationsgaverne: (Profetisk gave, forskellig slags tungetale, Udlægning af tungetale).
Åbenbaringsgaverne: (Visdoms Ord, Kundskabs Ord, At bedømme ånder).
Kraftgaverne: (Nådegaver til at helbrede, Troens gave, Kraft til at udføre undergerninger).

Det er min bøn at vi som Guds folk igen må se at disse nådegaver kommer i fuld funktion.

Før du læser videre vil jeg opfordre dig til at åbne din bibel og læse 1 Kor. 12,1+3-13.


(Åbenbaringsgaverne)
Visdoms Ord: ”En gives der ved Ånden at tale med visdom;..” Vers,8a
Bringer GUDS VISDOM til vores hjerter. Nådegaven Visdoms Ord, er den ved Ånden givne evne til MODTAGE OG VIDEREBRINGE overnaturlig visdom fra Gud når dette behøves.

Prøv at læse hvordan Jesus svarede herodianerne da de stillede en fælde for ham i Matt. 22,16-22 ”Giv kejseren hvad kejserens er og Gud hvad Guds er”
(Altså ikke bare et klogt hoved der udtænker en kriseplan)

Ord/sætninger som kaster lys over en given situation eller ind i et menneskes liv og som bringer denne ind i direkte kontakt med den levende Gud.” ÅNDSÅBENBARING


Kundskabs Ord: ”...og atter en anden at tale med kundskab ifølge den samme Ånd;..” Vers,8b
Er Guds kundskab givet til den troende, DIREKTE OG OVERNATURLIGT ved den Hellige Ånd. Ved nådegaven kundskabs Ord modtager vi noget af Guds alvidende kundskab og, får ved åbenbaring kundskab/information om ting der ikke var menneskeligt muligt for os vide.

Prøv at læse om Ananias, i apostlenes gerninger, der fik specifik besked om hvor Paulus befandt sig og hvilken tilstand han befandt sig i (Ap.G. 9,10-12).


Nådegave til at bedømme ånder: ”..en at bedømme ånder;..” Vers,10
Evnen til at kunne bedømme/skelne mellem forskellige slags ånder/åndsstrømninger. IKKE KUN ONDE ÅNDERS VIRKSOMHED. Her er ikke tale om menneskekundskab på linje med psykologien, men om en overnaturlig manifestation af Guds Ånd i det indre menneske.
Prøv f.eks. at læse Mark. 2,8-12 ”Men Jesus mærkede straks I SIN ÅND,..”

Her er eksempler på forskellige "åndstyper":
Guds Ånd: Kærligheds Ånd, Renselses Ånd, Visdoms Ånd, Troens Ånd, Krafts Ånd osv.
Onde ånder: Spådomsånd, Plageånd, uren ånd, stum ånd, løgnens ånd osv.
Menneskeånder: Mennesket personlighed = omsorgsfuld, venlige, trofaste, kærlige, hadefuld, misundelige, ulydige, vredagtige osv.

OGSÅ HER GÆLDER DET AT ”ÅNDSÅBENBARELSE GIVES DEN ENKELTE TIL FÆLLES GAVN” - ikke til selvhævdelse og selviscenesættelse. Denne nådegave er fjernt fra og har intet til fælles med kritikkens ånd. Men denne gave er virksom i kærlighed (Tænk på 1 Kor. 13). (Klik her for at læse Del III)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar