Andagt: Sammen – Lever vi Livet!!!

”Kun skal I sammen leve et liv, der er Kristi evangelium værdigt,..” Fil. 1,27a

Her kommer Paulus med en enkel sætning som klart og tydeligt beskriver det kristne menighedsliv. Men også står i dyb kontrast til enhver form for sololøb, ”eneboermentalitet” eller shopping kultur, hvor det kun er ens egen åndelige vandring der har værdi.
Her fortæller Paulus med ganske få ord, at det kristne liv skal leves i fællesskab med andre troende, men han skriver mere end det. Det kristne liv er ikke et liv i selvoptagethed, hvor vi tragter efter høje åbenbaringer for os selv. Nej, det er et liv der skal leves, i fællesskab med brødre og søstre, og det på en sådan måde at det er Kristi evangelium værdigt. Her kommer alle de høje åbenbaringer, med ét, ned i øjenhøjde – ansigt til ansigt med dagligdagen.
Her kommer al vores filosofiske, teoretiske og højteologiske selvfede sofakristendom til kort. Her nytter det ikke med undskyldninger om at grunden til at jeg ikke er i et menighedsfællesskab er fordi de andre ikke forstår mig eller at ”Herren har på en speciel måde kaldet mig til at leve i ensomhed og der søge Herrens dybder”. 
Nej, denne form for ensom kristendom har det med at blive forskruet og fordrejet. Ja, Paulus skriver ligefrem til kolosenserne, at de uden grund bliver opblæste i deres eget kødelige sind.
”Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, hvis lyst står til ’ydmyghed’ og engledyrkelse, og som fordyber sig i, hvad han har set i syner, UDEN GRUND OPBLÆST AF SIT KØDELIGE SIND, og som IKKE HOLDER FAST VED HOVEDET, NEMLIG HAM, UD AF HVEM HELE LEGEMET vokser Guds vækst, MEDENS DET HJÆLPES OG SAMMENHOLDES VED SINE BINDELED OG BÅND.” Kol. 2,18-19

Kære ensomme ”åndelige” ven. Hvordan vil du, i din ”åndelighed”, være i stand til at være i overensstemmelse med Pauluses undervisning når han skriver: ”Lad os altså stræbe efter det, der fører til fred og INDBYRDES OPBYGGELSE.” Rom. 14,19 eller ”…Åndsåbenbarelse gives den enkelte TIL FÆLLES GAVN.” 1 Kor. 12,7.
Mit råd til dig som læser dette – hvis du er en af de mange ”ensomme” kristne fugle der sidder hjemme bag computeren og mener at du har nok i dig selv og dit eget åndelige selskab. Til dig som lader dagene gå uden at finde et menighedsfællesskab at komme i. SLUK DIN COMPUTER og ”Grib det virkelige liv” 1 Tim. 6,19. Lad ikke endnu en weekend gå til spilde uden du har fællesskab med dine åndelige brødre og søstre.

Find en menighed at komme i og vær en trofast del af det åndelige fællesskab. Kun på den måde kan du oprigtigt sige AMEN til det Paulus skriver: ”Kun skal I sammen leve et liv, der er Kristi evangelium værdigt,..” Fil. 1,27a.
Og til dig som blot sidder på stolen i kirken men ikke deltager i menighedslivet – Kom i gang med at leve livet ud. Vær med til at sammenholde og knytte det hele sammen – Vær et bindeled -  Lad Kristus, din Herre, få lov til at vinde skikkelse i sin menighed, ”…NEMLIG HAM, UD AF HVEM HELE LEGEMET vokser Guds vækst, MEDENS DET HJÆLPES OG SAMMENHOLDES VED SINE BINDELED OG BÅND.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar