Artikel: Johannes tre ”Vi ved”

VI VED, at enhver der der er født af Gud, synder ikke; men den, som er født af Gud, holder fast ved Ham, og den Onde rører ham ikke. VI VED, at vi er af Gud, og at hele verden er i den Ondes vold. VI VED, at Guds Søn er kommen, og han har givet os forstand til at kende den sande; og vi er i den sande, i hans Søn, Jesus Kristus. Han er den sande Gud og det evige liv.” 1 Joh. 5,18-20

Har du nogensinde lagt mærke til de steder i det nye testamente hvor der står ”Vi ved”? Paulus skriver det flere gange i sit brev til de kristne i Rom. Johannes er den forfatter der bruger disse to ord oftest, bl.a. i sin afslutning af sit første brev.

Johannes skriver at der er tre ting ”Vi ved..”. Tre ting som er slået fast som en urokkelig kendsgerning i Johannes hjerte. Det er som om han her i slutningen af sit brev komprimerer alt hvad han har skrevet i sit brev i tre små korte ”Vi ved...”. Prøv engang at læse Johannes første brev og sammenligne det du læser med de sidste fem vers i kapitel fem.

Johannes skriver: ”VI VED, at enhver der der er født af Gud, synder ikke; men den, som er født af Gud, holder fast ved Ham, og den Onde rører ham ikke.”.

Han skriver ikke at den som er født på ny ikke kan falde i synd – Han skriver ”synder ikke...” - altså den som er født på ny kan ikke vedvarende leve i synd. Fordi ”.. den, som er født af Gud, holder fast ved Ham..” - den som er født på ny vil altid holde fast ved, have en længsel efter, en rækken ud efter ”Ham (Gud)..” (se evt. 1 Pet. 2,1-3).

...og den Onde rører ham ikke.” - Mørket (Satan) skal ikke få bugt med ham - ”...for han, som er i jer, er større end han, som er i verden.” 1 Joh. 4,4b

Johannes skriver videre: ”VI VED, at vi er af Gud, og at hele verden er i den Ondes vold.”

Vi ved..” at vi er født på ny og at den levende Gud har taget bolig i vores hjerter - ”Vi ved..” at dem som ikke er født på ny er under indflydelse af denne verdens gud – Mørkets fyrste – tidsånden.

Til sidst skriver Johannes: ”VI VED, at Guds Søn er kommen, og han har givet os forstand til at kende den sande; og vi er i den sande, i hans Søn, Jesus Kristus. Han er den sande Gud og det evige liv.”.

Vi ved..” at Jesus er Guds Søn og at han kom for frelse hver den som har taget imod Ham som sin frelser (Joh. 3,16). ”Vi ved..” at enhver må fødes på ny for at kende den sande Jesus Kristus ”»Sandelig, sandelig siger jeg dig: Den, der ikke bliver født på ny, kan ikke se Guds rige.« ” Joh. 3,3

Vi ved...” at vi er i Kristus fordi der har Gud sat os (Kol. 1,12-13,28+2,9-10) og ”Vi ved...” at Jesus Kristus er Gud og at HAN ER VORES EVIGE LIV.

Johannes slutter sit brev med ”Børnlille, tag jer i vare for afguderne!” Allerede dengang var der mange falske Jesus´er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar