Andagt: Fredens Gud – Han vil selv.

Men han selv, fredens Gud, hellige jer helt og fuldt, og måtte dog jeres ånd og sjæl og legeme bevares helt og holdent og uden dadel ved vor Herres Jesu Kristi komme! Trofast er han, som kalder jer, han vil også gøre det.” 1 Tess. 5,23-24

Hvilken underfuld Gud vi er kommet til tro på. ”Fredens Gud...” der er så meget ufred i denne verden, i blandt mennesker – nationer, racer, religioner – ja, selv helt ind i de kristnes rækker og ind i de kristnes familier. Og ja, Jesus sagde, at ved ham ville der komme splid i familierne, mellem dem som tror på Ham og dem der ikke vil. Fordi der ikke er fællesskab mellem lys og mørke (Se evt. Luk. 12,49-53).

Men det er ikke denne form for fred eller ufred Paulus her skriver om. Han skriver om Guds fred – at have fred med Gud. Vi har ved Jesu blod fået fred med Gud (Se evt. Rom. 5,1)

”...Men alt dette er fra Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus...” 2 Kor. 5,18a derfor kan Gud med rette kalde sig selv for ”Fredens Gud...”.

Det er også ”Fredens Gud...” som nu giver dig dette løfte at Han vil ”...hellige jer helt og fuldt,..” og Han vil at ”... jeres ånd og sjæl og legeme bevares helt og holdent og uden dadel ved vor Herres Jesu Kristi komme!”.

...Trofast er han, som kalder jer, han vil også gøre det.”

Paulus slutter med både en proklamation og et løfte. Han proklamerer GUD ER TROFAST og han har lovet at Han selv vil hellige og bevare jer – HELT OG FULDTHELT OG HOLDENT.

...og jeg er overbevist om, at HAN, som har begyndt sin gode gerning i jer, VIL FULDFØRE DEN indtil Jesu Kristi dag.” Fil. 1,6

Så kære Bror og Søster, sæt din lid til Fredens Gud og lad Ham få sin vej med dig i dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar