Andagt: Har du modtaget Livet?

For noget tid siden læste jeg en bog af en ukendt forfatter og faldt over en sætning som blev levende for mig. Sætningen lød sådan her: ”Vi bliver hverken frelst eller helliggjort ved det, som vi giver afkald på, men ved det, som vi modtager.”(citat slut.) - nemlig Kristus selv.

Hvilken dejlig enkel og alligevel dyb måde at beskrive kristenlivet på. Og dog er det netop her så mange fejler. Mange har igennem tiden holdt sig på afstand af Jesus fordi de mente at de ikke kunne være bekendt at komme til ham sådan som de er – der var så meget de mente at de først skulle lave om på inden Jesus ville tage imod dem.
Man kunne fristes til at sige at de mente at de skulle komme til Jesus for at give ham noget for at blive et Guds barn. Men hvad er det bibelen – Guds Ord – siger?

”Men alle dem, som tog imod ham, gav han magt til at blive Guds børn, dem, som tror på hans navn.” Joh. 1,12

Her står der intet om at give! Men om at modtage – modtage ham som er selve Livet, Jesus Kristus Guds Søn. Hvad frelsen angår handler det altså ikke om hvad du kan give eller hvad du kan afstå fra – men om at modtage Guds gave, Jesus Kristus og ”...alle dem, som tog imod ham, gav han magt til at blive Guds børn,..”.

”Thi således elskede Gud verden, at HAN GAV SIN SØN den enbårne, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.” Joh. 3,16


Men det samme gælder for mange som har taget imod Jesus som deres frelser – efter at de er begyndt på vandringen får de igen mere fokus på alt det de synes der skal være anderledes med dem selv – de tror at hvis de nu bare lige kunne afgive det ene og afstå fra noget andet så ville de være hellige mennesker. Men også her siger Guds Ord noget andet:

”Thi når vi, medens vi endnu var fjender, blev forligt med Gud ved hans Søns død (blevet kristen), så skal vi da langt snarere, EFTER AT VI NU ER BLEVET FORLIGT, FRELSES VED HANS LIV.” Rom. 5,10
Efter du er blevet kristen handler det altså heller ikke om hvor god du er til at ”frelse” dig selv – fra dig selv. Nej, også her handler det om Jesus  - at du ”.., frelses ved HANS LIV.” ikke dit eget.

”Når I altså er opvakt sammen med Kristus, så søg det, som er oventil, hvor Kristus er, siddende ved Guds højre hånd. Tragt efter det, som er oventil, ikke efter det, som hører jorden til. I er jo døde, og jeres liv er skjult med Kristus i Gud. Når Kristus, vort liv, åbenbares, da skal også I åbenbares sammen med han i herlighed.” Kol. 3,1-4

Vort fokus efter at vi er blevet kristne er ikke at se på os selv og være optaget af os selv – for det er jo i bund og grund det selvfrelse og selvhelliggørelse er.

Vort fokus er et helt andet sted, nemlig på Jesus Kristus, vort liv. Så kære læser, det handler ikke om hvad du i dit liv formår at fremvise og kalde dette hellighed eller frelse – men snarere om hvorvidt du har modtaget Ham – Jesus, som din Frelser og dit Liv.

”Men ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet os visdom fra Gud, både retfærdighed og helliggørelse og forløsning, for at, som der står skrevet, »den, der roser sig, skal rose sig i Herren.«” 1 Kor. 1,30-31

Kære ven, gå til Jesus og tag imod ham i dag og han vil frelse dig præcis som du er og til dig kære broder eller søster som kæmper med dig selv for at blive hellig – lad nu Jesus få lov til at komme til og du skal se at hele dit liv bliver forvandlet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar